lördag 7 januari 2012

... på prov...


.... ännu en vagn ska provas av vår familj...

Jag vet, jag är helt galen. Men som många andra föräldrar som söker den perfekta vagnen. Det är en sak som ännu inte uppfunnits. Jag har ännu inte funnit den perfekta!

Vi har hittills provat;

-Teutonia Prestige: Denna har vi kvar... En bra vagn som är stabil och lättkörd och superbra då man kan byta färdriktning med att bara svänga om handtaget. Den är lite nättare och inte så fasligt bred. Skön att sova i och bra att ha som sovvagn på dagis. UV 50+skydd i sufletten, vilket är säkert och den solbleks inte. Negativt har dock för oss varit att den är för kort i både sitt- och liggdel och barnen växer ur vagnen för fort.

-BabyJogger City Mini; Världens bästa sulky som gått igenom vår kontroll med mycket väl godkänt! Lättviktare som fälls ihop med ett enda handtag och den blir helt platt. Skönt sovläge och Love sover super i den, flera sittlägen och lättkörd! Negativt är att den är mest lämpad för sommar, vår och höst... Den är tunn i tyget och hjulen blir förstörda om man kör i snö...

-Bugaboo Cameleon; Lättkörd, stor liggdel, finns i många fina färger, lätt att fälla ihop, bra att kunna byta färdriktning genom att svänga om styret med två knappar. Negativt är att det är en liten sittdel som Love snabbt blev för lång för. Handdagets design gör det svårt att hänga väskor där.

-Brio en 80-talsmodell; Skönaste gunget! Bred och stabil vagn men en vagn med främst liggläge. Sittplattan som fälls upp är inte så bekväm...

-Phil & Teds Sport; syskonvagn som kan även användas som singelvagn eftersom syskonsitsen lätt kan tas av. Denna hade jag sparat om det inte vore för att sufletten är något kort och att bakstycket är av plast som gör att barnet ligger och tittar på den som kör vagnen, samt att solen skiner in där! Annars en supervagn som är lättkörd och lätt att fälla ihop.

~

Så idag bär det alltså av på en liten tripp för att kolla in om vi ska införskaffa en Urban Jungel Swift. Sulkeymodellen av mountain byggy. Det är skönt när barnen blir större och man kan välja mindre vagnmodeller som lämpar sig från 6 månader och uppåt. De "stora" vagnarna är tyngre, tar mer plats att förvaras och i bagageluckan. Eftersom den här modellen endast kan köras med barnet framåtvänd, känns det bra att vi fortfarande har kvar Teutonia-vagnen så Frej kan åka mot oss ett tag till.


Så får vi se om denna vagnen går igenom vårkontroll?!


KRAM

2 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Svårt det där med vagnar, jag har haft ett ex antal men inte heller funnit den perfekta. Tror inte man klarar sig med en utan behöver flera för olika tillfällen.
Kram Ing-Britt

Stefanie sa...

Jag börjar också bli sugen på en ny! Emmaljungas scooter 2.0 är ju toppen till stora små killar, den hade jag till Z. Perfekt att sova i på dagis också. Men så blir man ju sugen på UJ igen (bästa vagnen jag haft) och särskilt de nya special edition-färgerna! Hoppas du lämnar en utvärdering hur swiften var och så stort grattis och lycka till på stora dagen! Kram