måndag 29 november 2010

ett litet bekymmer?

Love äter själv... Ja, ni ser ju hur det går...
Alltså, alla som har eller haft småbarn vet väl att det här med mat och barn inte alltid är en given ekvation... Ibland äts det för fulla muggar och ibland går inte en bit ner i magen. Love har helt snöat in på pasta, helst makaroner med smör...
Men det "stora" bekymret är dock nattmatningen...
Egentligen kanske det inte är ett bekymmer. Det beror ju på vem man frågar. Bvc svara olika för vem som frågar och alla föräldrar har olika åsikter. Men... Love är snart 14 månader och jag vet att han klarar en hel natt utan mat egentligen. Han har skippat flaskan andra månader när han var yngre. Men nu har vi hamnat i en ond cirkel här, när han äter sämre på dagen och därför "tar igen" det på natten. Hur bryter man detta egentligen? När ungen är superduperhungrig så att magen knorrar?
~
I natt provade vi ett tips att ge honom lite innan vi själva gick och lade oss, (lika med sambon gjorde det), vid 22-tiden. Han slurpade i sig och sov därmed till 05.00. Gnällde till 05.30 och gick upp med oss. Fick gröt 06.30... vi trodde så klart att han skulle proppa i sig gröten, men nej... Han åt en halv portion! Inte så hungrig alltså... hmmm...
What to do?
Idag hoppas vi att torktummlaren ska bli lagad...
Så tvätta står på schemat!
Hepp!
KRAM

8 kommentarer:

Wictoria - ung 3barnsmamma & fotograf. sa...

men ojdå! trodde alla barn sov hela nätter vid 1 år :/ eller så är det väl bara min son som varit en riktig sovare som bebis och barn.

tog tove välling direkt eller fick du testa några sorters välling?
kramar.

Fröken M sa...

Åh hoppas det löser sig med nattmaten... även här har vi en matpaus varje natt som jag dödligt gärna skulle vilja slippa. Jag har testat ge viggo vatten istället för ersättning, men det hjälper inte alls. Han är hungrig och skriker som en stucken gris. natten är inget tid då mitt tålamod är på topp så tyvärr faller jag för frestelsen och sticker till honom en flaska välling - allt för att få sova igen ;)

Linda Olsson sa...

Ja, de funkar faktiskt! Jag va lite skeptisk, men jo, Kean har värsta problemen med att dra av sig strumporna nu! ;) Det går ju alltså, men tar tid! Så jag rekommenderar dem :)

Kramar

W - ung 3 barnsmamma & fotograf sa...

oj förlåt menade Love!
men det mättar bättre en bara ersättning, eller äter han ändå på natten??
Har samma problem, men vet inte riktigt hur jag ska blanda ersättning och välling, något tips?

hehe tack :) , det är 100% ull faktiskt jätte mysiga och så varma :)
finns på Åhlens i Vita,Svarta och lila. :)
kramar.

Anna- Mamma till Kevin sa...

Ja visst är den! :-)
Dom finns även som tröja, ända upp till storlek 122..Kanske din lilla kille kan ha en sån? :-)

Eden sa...

Hejsan!
Följde ditt råd och slog till på askarna :).
Aston åt också på natten till han var 8 månader ca. Han vaknade och skrek och ville ha flaskan var tredje timme trots att han egentligen inte behövde det. Vi körde fem minuters metoden. Lät honom skrika esnam i 5 sedan gick vi in där och tröstade men sa bestämt att han inte fick mat utan skulle sova..och så fortsatte vi. Efter tre nätter av mkt skrik men ingen flaska så sov han gott en hel natt. Och han var bra mkt piggare under dagen. Tror bara det är en grej de får för sig, som gjuter sig fast typ :).
Hoppas det blir bättre hur ni än löser det. Både ni och han behöver sova hela nätter. Det är det bästa!
Ha det så bra! Kram/ EDEN

Anna- Mamma till Kevin sa...

Jasså du hittade på den! :-) Va kul!

Wictoria - ung 3barnsmamma & fotograf. sa...

det har du rätt i! han är ju ändå över året va, så ersättning ska han väl egentligen inte ha?
kevin slutade med det vid 6 mån och fick bara välling till kvällen funkade utmärkt men han var ju en väldigt lätt bebis till skillnad från dottern och andra.

antar att man får kämpa och kämpa och testa och testa tills man hittar något som passar barnet.

kramar.